Haber Detayı
10 Ekim 2023 - Salı 09:44 Bu haber 27293 kez okundu
 
1915 Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Düzce’de
Kültür Haberi


Düzce’nin Gölyaka İlçesinde her gün farklı bir okula giderek öğrencilerin Çanakkale Savaşı'nda cephedeymiş gibi hmesini, o ruhu yakalayabilmeleri ve o günlere bir nebze olsun tanıklık etmelerini sağlamak amacıyla birebir canlandırılmaya çalışılmış olan proje kapsamında çeşitli unsurlar düşünülerek tasarlanmış olan mobil otobüs müzesi öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. 


 


 

Gölyaka Yunus Emre İlkokulu bahçesine gelen, bünyesinde savaş dönemine ait çeşitli materyallerin, resim, videola ve savaş objelerinin sergilendiği bu otobüs; dış ses, ambiyans ve tasarımıyla Çanakkale ruhunu, öğrencilerin yaşamasını sağladı. 

 

 


 

Çanakkale Savaşları'ndan kalan objeler ile resim ve fotoğrafların bulunduğu, videoların gösterildiği ekranların yer aldığı müze, ziyaretçilerden ilgi gördü.

 

 


 



 

Müzeyi gezerek sergilenen obje ve resimleri inceleyen öğrencilere Milli şuuru geliştirmek ve Çanakkale ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hem otobüs içerisinde hem de sınıflarda, görevli Rehber Haydar Eren Uluğ tarafından bilgiler aktarıldı.

 

https://youtu.be/xbUKJ6jsQv0?feature=shared

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 1915, Çanakkale, Savaşları, Mobil, Müzesi, Düzce’de,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı