Haber Detayı
26 Mayıs 2023 - Cuma 02:00 Bu haber 22013 kez okundu
 
Gölyaka'da 'Glütensiz yaşam' yürüyüşü gerçekleştirildi
Sağlık Haberi


Düzce ili Gölyaka İlçe Devlet Hastanesi personeli, Daire Müdürleri, Gölyaka Yeşilay Temsilcisi İbrahim Keleş ve gönüllülerden oluşan Çölyak Hastalığıyla Mücadele Ekibince düzenlenen etkinlik için Merkez Cami önünde toplanan hastalar ile aileleri, ellerindeki "Sizin Ramazanınız bitti, bizimki ömür boyu”, “Sizde çölyak olabilirsiniz", "Glütensiz ekmek istiyoruz", “Ürünlerimize ucuz ve kolay ulaşmak bizim hakkımız” ve "100 kişiden 1 kişi çölyak" gibi yazılı pankartlarla Şehir Parkına kadar yürüdü.


 

 

"Glütensiz yaşam" yürüyüşü sırasında çeşitli sloganlar atan grup, vatandaşlara çölyak hastalığıyla ilgili bilgilendirici broşürler de dağıttı.



 


 


Şehir Parkında gazetecilere açıklama yapan Gölyaka İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Mumcu, çölyak hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 


 


 

Çölyak hastalarının sosyal yaşamlarında çok büyük kısıtlamalar olduğunu vurgulayan Mumcu, "Gölyaka İlçe Devlet Hastanesi ve TSM (Toplum Sağlığı Merkezi) olarak sağlıklı yaşama destek ol ve çölyak hastalıkları haftasıyla ilgili sağlıklı yürüyüş düzenledik, Merkez Camiden Belediyenin buraya kadar. Bütün katılımcılara teşekkür ederim. Farkındalığı artırmak için yaptık" şeklinde konuştu.

 

https://youtu.be/tcTwmmRGMYs

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Gölyaka'da, 'Glütensiz, yaşam', yürüyüşü, gerçekleştirildi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı