Haber Detayı
14 Şubat 2024 - Çarşamba 17:27 Bu haber 19416 kez okundu
 
Gölyaka’da 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği düzenlendi
Sağlık Haberi


Düzce’nin Gölyaka İlçesinde 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında sigaranın zararları ve tütün ürünü kullananları bırakmaya yönlendirme konularında farkındalık oluşturulması amacıyla Gölyaka Toplum Sağlığı Merkezince Gölyaka Belediyesi Sosyal Tesislerinde vatandaşlarımıza yönelik sağlık taramaları ve bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

Bu kapsamda vatandaşlara sigaranın zararları ve bırakmanın faydaları anlatıldı. Sigarayı bırakmak isteyenlere ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ ve ‘ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’ tanıtıldı ve hizmet almaları için yönlendirmeler yapıldı. 



 

Vatandaşların kan glukoz düzeyi, kan basıncı ve karbonmonoksit ölçümleri yapılarak ihtiyaçları doğrultusunda broşürler verilip gerekli sağlık birimlerine yönlendirmeler yapıldı.  


 

 

Gölyaka İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Mumcu yaptığı açıklama da:

 

“Akciğer Kanserinin en önemli nedeni olan sigarayı bırakmak için; Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren ‘Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bıraktırma Polikliniği’ hizmet vermektedir. Ayrıca, ‘ALO 171 Sigara Bırakma Hattı’ 7/24 esasına göre çalışmaktadır.” Dedi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Gölyaka’da, 9, Şubat, Sigarayı, Bırakma, Günü, Etkinliği, düzenlendi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı