Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 14:16 Bu haber 21677 kez okundu
 
16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinleri Yapılıyor
Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.
Sağlık Haberi


Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanır.

 

 

Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Sosyal farkındalık etkinliğidir.

 

 

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın öncülüğünde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla haftanın ilk mesaisinde yürüyüşle başlandı.


 

Gölyaka Anaokulu öğrencileri, Kurum Müdürleri ve Belediye Personellerinin de katıldığı yürüyüş, Kent Merkezinden başlayarak 15 Temmuz Şehitleri Kültür Parkı’na kadar devam etti.

 

 

Başkan Demircan yaptığı açıklama da, “Bugün öğrenci ve Kurum Müdürlerim ile birlikte sosyal farkındalık için yürüyüş gerçekleştirerek, sağlıklı yaşama dikkat çektik. Yarın da İlçe Merkezimizden başlayarak bisikletlerimiz ile birlikte Hacısüleymanbey Köyü’ne pedal çevireceğiz. Vakti müsait olan tüm vatandaşlarımızı bu etkinliklerimize davet ediyorum. Sporun her türlüsü sağlıktır.” Dedi.


 

 

Yürüyüşe katılan katılımcılara Gölyaka Belediyesi Sosyal Tesislerinde aperatif kahvaltı ikram edildi.

 


 

 


 

 

 

Daha sonra da protokol tarafından minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilerek, turizm treni ile tur yaptırıldı.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 16-22, Eylül, Avrupa, Hareketlilik, Haftası, Etkinleri, Yapılıyor, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı