Haber Detayı
22 Nisan 2020 - Çarşamba 17:34 Bu haber 29803 kez okundu
 
YAŞLI ADAMA, KENDİSİNİ SAVCI DİYE TANITARAK KREDİ ÇEKTİRDİLER
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen olayda kendisini söz de Savcı olarak tanıtan dolandırıcılar yaşlı adamdan yüklü miktarda para istediler.
Asayiş Haberi


Hacısüleymanbey Köyü'nde ikamet eden F.A isimli 60 yaşında ki yaşlı adama kendisini Savcı olarak tanıtan kişi veya kişiler para istediler. F.A. ise kendisinde para olmadığını belirtmesi üzerine yaşlı adamı kıskaca alan dolandırıcılar yaşlı adamdan yeni bir hat ve yeni bir telefon almalarını ve hiç kapatmadan ilçe de ki bankaya giderek kredi işlemine başvurmalarını ayrıca, İnteraktif bankacılık şifresi de talep ederek kendilerine iletmelerini istediler.

 

Yaşlı adam panikle köyden kalkıp telefoncuya giderek bir hat ve telefon aldıktan sonra bankaya gitti. Dolandırıcıların isteklerini harfiyen yerine getirerek kredinin onaylanmasını beklemeye başladı. O sırada ilçe merkezinde iş yeri bulunan Hacısüleymanbey Köyü Muhtarı Murat Acar'ın ofisine gitti. Daha sonra F.A'nın korkarak tedirgin hareket ettiğini ve üzerinde ev kıyafetleriyle dışarı çıktığını fark eden Muhtar Acar, durumu Polis ekiplerine bildirerek bankada ki işlemleri durdurup yaşlı adamı eve kadar götürüp bıraktı.

 

0 534 721 23 50 ve 0 531 967 31 85 numaralardan yaşlı adamı dolandırmaya çalışan kişi ve kişiler bulunması için Emniyet ekipleri tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: YAŞLI, ADAMA,, KENDİSİNİ, SAVCI, DİYE, TANITARAK, KREDİ, ÇEKTİRDİLER,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı