Haber Detayı
09 Şubat 2020 - Pazar 22:36 Bu haber 25541 kez okundu
 
Kaymakamlık'tan çalışmalar hakkında yeni açıklamalar geldi
04.02.2020 Günü saat 10.00 sularında İlçemize bağlı Saçmalıpınar Köyü Dereevler mevkiinde karla mücadele ve yol düzenlemesinde bulunan kepçe operatörü, kayıp Muhammet YILMAZ (27) isimli vatandaşımızı 09/02/2020 günü arama kurtarma çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirme.
Asayiş Haberi


Olay yeri yakın bölgelerini gösteren kamera kayıtlarını incelemeye devam edildi, dün  bulgu olarak su içerisinde çok net olmamakla beraber akıntıda bir cisim tespit edildi incelemeye alındı.

 

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklama da şunlar kaydedildi:

 

SAÇMALIPINAR KÖYÜ HEYELAN ve SEL NEDENİYLE KAYBOLAN VATANDAŞIMIZI ARAMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA(5/PAZAR)

04.02.2020 Günü saat 10.00 sularında İlçemize bağlı Saçmalıpınar Köyü Dereevler mevkiinde karla mücadele ve yol düzenlemesinde bulunan kepçe operatörü, kayıp Muhammet YILMAZ (27) isimli vatandaşımızı 09/02/2020 günü arama kurtarma çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirme.

GÜN İÇERİSNDE YAPILAN ARAMA ÇALIŞMALARI

1-Aramaya alanında uzman 101 personel (Afad,Dalgıç,Jandarma, Polis,İtfaiye, Dake, Umke...)'in yanında çok sayıda sivil toplum gönüllüsü,muhtarlarımız, vatandaşlarımız katılım gösterdi.

 

2-Günün ilk ışıklarıyla beraber arama çalışmalarına başlanıldı.

 

3- Plan doğrultusunda hareket etmeye özen gösterildi,Kaymakamlığımız ve Düzce İl Afad Koordinesinde 7 farklı noktadan başlamak üzere geniş bir alanda guruplar halinde arama gerçekleştirildi.

 

4-Aksu Köprüsü-Melen başlangıcı arası 14 kişilik bir ekip kıyıdan ve dere içinden, çok sayıda vatandaşımız dere kenarlarından arama yaptı,bu kısımdaki dere kenarlarının tümüne bakıldı her hangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

5-Tütünlük Köprüsü-Kadıfekale Köprüsü arası emniyet ve rafting ekiplerince su içerisinden tarama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

6-Tütünlük Köprüsünden yukarıya doğru başta Dikmen Köyümüzün gönüllüleri olmak üzere su içerisinden arama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

7-Gölyaka Kaymakamlığı Özel İdare çalışanları, Düzce İl Özel İdare çalışanları,İsmail Keleş ve Haluk Atilla isimli vafandaşlarımız tarafından tarama yapılacak alanın bütün yolları karla mücadele kapsamında açıldı,açık tutuldu.

 

8-Kadifekale Köprüsü-Balıkhane arası İtfaiye ve Dake ekiplerince su içerisinden ve su kenarlarından arama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

9-İçmeler Köprüsü, Kültürpark arası kayıkla arama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

10-Saat 17:30 da Kaymakamımız başkanlığında toplantı gerçekleştirildi hem günün gerçekleşmeleri değerlendirildi hem sonraki günün eylem planı hazırlandı.

 

11-Ailemiz ve halkımız müsterih olsun,lütfen söylentilere, dezenformasyon oluşturacak bilgilere itimat edilmesin,olayın öğrenildiği ilk andan itibaren tüm imkanlar seferber edilmiş durumda,tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz ve yapılan tüm çalışmalar görevli arkadaşlarımız tarafından tek tek kayıt altına alınmaktadır.En kısa sürede kayıp vatandaşımıza(kardeşimize) ulaşacağımıza inancımız tamdır.

 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

T.C. Gölyaka Kaymakamlığı

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Kaymakamlık'tan, çalışmalar, hakkında, yeni, açıklamalar, geldi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı