Haber Detayı
07 Şubat 2020 - Cuma 21:23 Bu haber 24106 kez okundu
 
Kaymakamlık'tan çalışmalar hakkında açıklama geldi
04.02.2020 Günü saat 10.00 sularında İlçemize bağlı Saçmalıpınar Köyü Dereevler mevkiinde karla mücadele ve yol düzenlemesinde bulunan kepçe operatörü, kayıp Muhammet YILMAZ (27) isimli vatandaşımızı 07/02/2020 günü arama kurtarma çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirme.
Asayiş Haberi


Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklama da şunlar kaydedildi:

 

SAÇMALIPINAR KÖYÜ HEYELAN ve SEL NEDENİYLE KAYBOLAN VATANDAŞIMIZI ARAMA ÇALIŞMALARI HAKKINDA(3/CUMA)

 

 

04.02.2020 Günü saat 10.00 sularında İlçemize bağlı Saçmalıpınar Köyü Dereevler mevkiinde karla mücadele ve yol düzenlemesinde bulunan kepçe operatörü, kayıp Muhammet YILMAZ (27) isimli vatandaşımızı 07/02/2020 günü arama kurtarma çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirme.

 

 

GÜN İÇERİSNDE YAPILAN ARAMA ÇALIŞMALARI


1-Aramaya alanında uzman 102 personel(Afad,Dalgıç,Jandarma, Polis,İtfaiye Dake,Uskar,Umke...)'in yanında çok sayıda sivil toplum gönüllüsü,muhtarlarımız,
vatandaşlarımız katılım gösterdi.

 

 

2-Günün ilk ışıklarıyla beraber arama çalışmalarına başlanıldı.

3- Plan doğrultusunda hareket etmeye özen gösterildi,Kaymakamlığımız ve Düzce İl Afad Koordinesinde 7 farklı noktadan başlamak üzere geniş bir alanda guruplar halinde arama gerçekleştirildi.

 

 

4-Zorlayıcı hava şartları(sis,kar yağışı,rüzgar) ve zorlayan coğrafi konuma(kaygan zemin,dik,dar ve derin vadiler) rağmen fedakarca çalışan ekiplerimiz tarafından günün bulgusu olarak olay yerinden yaklaşık 5 km aşağıda Balkaya mevki alt taraflarında dere içerisinde kayıp vatandaşımıza ait olma ihtimali olan bir tişört, bir iç çamaşırı bulundu, başka herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

 

5-Balıkhane (Kadıfekale)'den Gölyaka Meraya kadar su içerisinde botlarla,su kenarlarında polislerimizle,muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla arama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

 

6-Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle su azalması gerçekleşti derenin suyu tamamen barajlarda toplanarak susuz dere yatağında arama yapıldı, Gölyaka Kaymakamlığı Özel İdare çalışanları tarafından baraj kapakları önüne kepçe indirildi mil altı aramaya devam edildi, herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

 

7-Bir gurup Hes'le Dikmen Köprüsü arasında arama gerçekleştirdi, derenin suyu tamamen kesildiği için detaylı tarama yapıldı,kayıp vatandaşımıza ait olma ihtimali yüksek bir tişört bir iç çamaşırı bulundu,başka herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

8-Bir gurup hem sudan hem karadan Dikmen Köprüsü ile Kadifekalesi arası arama gerçekleştirdi her hangi bir bulguya rastlanılmadı.Bu aralıkta bir kaç noktada derin kanyon,dik arazi olması nedeniyle sağlıklı arama yapılamadı,yarın su içerisinden istasyon kurarak detaylı arama yapılacak, bu alanda bakılmamış alan kalmamış olacak.

 

9-Melen ağzından Otoban köprüsüne kadar muhatarlarımız ve gönüllülerimiz tarafından arama yapıldı herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

 

9-Sahil güvenlik melen ağzında(deniz kenarı) arama yürüttü herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

10-Melen Barajında aramalara devam edildi herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

 

11-Saat 19:00 da Kaymakamımız başkanlığında toplantı gerçekleştirildi hem günün gerçekleşmeleri değerlendirildi hem sonraki günün eylem planı hazırlandı.

 

 

12-Arama yapılan alanın mesafe bilgileri:
▪️Olay yeri-Nuryol Hes arası:1.3 km
▪️Olay yeri-Melen Barajı arası:73 km
▪️Olay yeri-Deniz bağlantısı arası:92.5 km

 

 

 

 

13-Ailemiz ve halkımız müsterih olsun,lütfen dezenformayon oluşturacak bilgilere itimat edilmesin,olayın öğrenildiği ilk andan itibaren tüm imkanlar seferber edilmiş durumda,tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz ve yapılan tüm çalışmalar görevli arkadaşlarımız tarafından tek tek kayıt altına alınmaktadır.En kısa sürede kayıp vatandaşımıza(kardeşimize) ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

T.C. Gölyaka Kaymakamlığı

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Kaymakamlık'tan, çalışmalar, hakkında, açıklama, geldi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı