Haber Detayı
30 Ağustos 2021 - Pazartesi 11:40 Bu haber 20148 kez okundu
 
Kaymakam Onay’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Gündem Haberi


Kaymakam Onay mesajında, “Aziz milletimizin, bağımsızlık ve vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başarıyla neticelenerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tüm dünyaya benimsettiği, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun müjdelendiği 30 Ağustos 1922’de gerçekleşen büyük zaferimizin 99’uncu  yıl dönümüne erişmenin gurur ve onurunu yaşıyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 1919 yılında Samsun’da başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.

 

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Bugün de bizlere düşen görev; aynı inanç ve ruhla, atalarımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, geçmişten aldığı güçle, ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu birlik ve beraberlik içerisinde, hürriyet ve bağımsızlığını koruma azmini kararlılıkla ilelebet sürdürecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, tüm Gölyakalı hemşehrilerim ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: Kaymakam, Onay’dan, 30, Ağustos, Zafer, Bayramı, Mesajı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı