Haber Detayı
27 Mart 2020 - Cuma 22:25 Bu haber 13331 kez okundu
 
İLÇE ESNAFLARINDAN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede bulunan esnaflar kendi imkanları doğrultusunda önlemler alıyor.
Sağlık Haberi


Düzce'nin Gölyaka ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede bulunan esnaflar kendi imkanları doğrultusunda önlemler alıyor.

 

 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almasının ardından ülkemizde başlatılan salgın ile mücadele kapsamında vatandaşlarda kendi imkanlarıyla virüse karşı seferberlik başlatmış durumda.

 

 

 

 

Gölyaka ilçesinde ki en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biri olan eczanelerde kimi esnaf kasa ile müşteri arasında belirli bir mesafe bırakarak zincir bariyerler çekti kimisi ise eczane dükkanını komple şeffaf naylonumsu brandalar ile kapatarak önlem aldı.

 

 

 

Hakan Eczanesi'nin sahibi Ecz. Hakan Demircan Gölyaka81'e yaptığı açıklama da; "Bizim önceliğimiz hastalarımızdan hastalığı kapmak değil, hastalarımıza da hastalığı iletmemektir. Öncelikle iş güvenliği ve sağlığımız diyoruz, ondan dolayı da böyle bir sistem yapmaya karar verdik, bu şekilde güzel tepkiler aldık hastalarımızdan. Her şey sağlık, öncelik sağlıktır. Tez zaman da bu virüsten de kurtulmayı ümit ederek Allah'a dua ediyoruz. Evde kal Gölyaka diyoruz" dedi.

 

 

 

Temel ihtiyaçların başında gelen iş yerlerinden market alışverişlerinde ise şeffaf brandalı sisteme onlarda geçerek sebze ve meyveleri bizzat manav reyonundaki başlarında bone ağızlarında maske olan eldivenli çalışanlar ürünleri kendileri seçerek müşteriye hizmet ediyor.

 

 

 

Akbulut Market'in manavcısı Bayram Şahin ise yaptığı açıklama da; "Gelen müşterimizin daha sağlıklı meyve-sebzeleri hijyen içinde almaları için böyle bir önlem aldık" dedi.

 

 

Aynı şekilde ekmek satış noktaları da koronavirüs salgınına karşı vatandaşların sağlığını düşünerek 'hijyen bariyeri' adı altında giriş kapılarını kapalı tutup, kapıya açtıkları cam boşluğundan alışverişi sağlıyorlar. 27.03.2020

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: İLÇE, ESNAFLARINDAN, KORONAVİRÜS, TEDBİRLERİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı