Haber Detayı
13 Mart 2023 - Pazartesi 18:52 Bu haber 24266 kez okundu
 
VATANDAŞLAR SELDE ZARAR GÖREN KÖPRÜLERİNİN BİR AN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYOR!
Düzce’nin Gölyaka İlçesine bağlı Değirmentepe Köyüne ulaşım sağlanan köprü 28 Haziran 2022 tarihinde meydana gelen selde gördüğü zarar sonrası ertesi gün kullanılamaz hale gelmiş ve derenin üzerine alternatif geçici bir köprü yapılmış son yağmurla birlikte o yolda kapatıldığı için köy sakinleri sosyal medya hesapları üzerinden yetkililerden yardım isteyerek bir an önce ana köprülerinin yapılmasını istediklerini dile getirdi.
Gündem Haberi


Köy sakinleri sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar da şu sözlere yer verdiler:


 

“İlgili makamlardan ricamızdır. 28 Haziran 2022 tarihinde Düzce’nin Gölyaka İlçesine bağlı Değirmentepe Köyünde gerçekleşen sel felaketinden dolayı köyümüze ulaşım sağlanılan ana köprünün yıkılması üzerine geçici bir köprü yapıldı. Her yağmur yağdığında ulaşıma kapatılıp, köy halkı olarak ihtiyaçlarımızı gidermemiz bir hayli zor hale gelmektedir. Ve buna ek olarak yapılan geçici köprünün çok sağlıklı olmadığını, üzerinden tonlarca yüklü ağır vasıtaların geçtiğini belirtip yaklaşık 9-10 aydır yapılmayan köprümüzün bi an önce yapılmasını ilgili makamlardan rica ediyoruz.” Dedi.

 

 

Bu talepler üzerine yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre: 


 

27 Haziran 2022 tarihinde meydana gelen aşırı yağış sonrası Düzce’nin Gölyaka İlçesine bağlı Değirmentepe Köyüne ulaşım sağlanan ana köprü ertesi gün kullanılamaz hale gelmiş ve derenin üzerine alternatif geçici bir köprü yapılmıştır. Bahsi geçen köprü içinse bu zaman zarfında iki sefer ihale yapılmış ancak 3. ihale de yüklenici bir firma tarafından alınmıştır. Köprünün ise hava muhalefetinden dolayı başlanamadığı belirtilmiş en kısa sürede yapımına başlanacağı yetkililer tarafından öğrenilmiştir.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: VATANDAŞLAR, SELDE, ZARAR, GÖREN, KÖPRÜLERİNİN, BİR, AN, ÖNCE, YAPILMASINI, İSTİYOR!,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı