Haber Detayı
27 Mayıs 2022 - Cuma 11:20 Bu haber 13616 kez okundu
 
EFTENİ GÖLÜ’NE YENİ İSKELE YAPILIYOR
Düzce’nin Gölyaka İlçesinde bulunan Efteni Gölü’ne Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın girişimleriyle yeni bir gözetleme iskelesi inşaatına başlandı.
Gündem Haberi


Efteni Gölü, Düzce ili sınırlarında, Merkez ve Gölyaka ilçe sınırlarında yer alan, tektonik oluşumlu, tatlı su gölü. Düzce merkezin 10 km güneybatısı, Gölyaka merkezin 2 km doğusunda yer alır. Göl çevresinde 76 hektarlık alanda, 2005 yılında Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası kurulmuştur.

 

 

Koruma sahası içerisinde sazlık alanlar, açık su yüzeyleri bataklıklar ve çamur düzlükleri gibi farklı ekolojik nitelikteki habitatlar, başta su kuşları olmak üzere değişik türden zengin bir hayvan hayatının barınmasını sağlamaktadır. Efteni Gölü çevresindeki en önemli fauna elemanlarını su kuşları oluşturmaktadır. Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Leylekler, yaban ördekleri, tepeli beyaz balıkçıllar, angıt, sakarmeke ve kuğular gölün gediklilerinden olup kolay görünenler arasında yer almaktadırlar.


Efteni Gölü kuş türlerinin yanı sıra bünyesinde ender bitki türleri barındırmaktadır. Efteni Gölü Yaban Hayatı Koruma Alanı’nın güneyindeki dağlık arazide 5 farklı bitki kuşağına rastlanmaktadır. Nilüfer, süsen, düğün çiçekleri, kamış, nane, su mercimeği bitkilerinin yanı sıra; söğüt, dişbudak, kızılağaç, çınar gibi sucul karakterli ağaçlar da göze ilk çarpan bitkilerdendir.


 

Tüm bu doğa harikası olan güzellikleri daha iyi gözlemleyebilmek için yapılan yaklaşık değeri 1 milyon olan projeyi yerinde inceleyen Başkan Demircan çalışmaların 2 ay içerisinde bitirileceğini aktararak “tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi

 

.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: EFTENİ, GÖLÜ’NE, YENİ, İSKELE, YAPILIYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Haber Yazılımı