Haber Detayı
07 Ekim 2020 - Çarşamba 22:09 Bu haber 19578 kez okundu
 
500 bin tabletin dağıtımı başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere destek olmak amacıyla 500 bin tabletin önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılacağını duyurdu.
Eğitim Haberi


Koronavirüs salgını, eğitimini olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Salgın sebebiyle yüz yüze eğitim belirli sınıflarda hibrit eğitim modeline göre başlatıldı. Öğrenciler uzaktan eğitimle derslere katılırken, durumu olmayan ve maddi açıdan zorluk çeken öğrenciler derslerinden geri kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuya el atarak, öğrencilere destek amaçlı 500 bin tabletin ücretsiz olarak önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılacağını duyurdu.

HİBRİT EĞİTİM BAŞLADI


MEB'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında göre 12 Ekim tarihinden itibaren 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. 21 Eylül tarihinde ilkokul 1'inci sınıf ve ana sınıfı eğitime başlamıştı. Bu kapsamda öğrenciler bazı derslerini yüz yüze alırken, bazı derslerine online olarak devam edecek.


DAĞITIMLAR NASIL YAPILACAK?

 

Milyonlarca öğrenci ve veli dağıtımların nasıl yapılacağını merak ediyor. Dağıtımlar için öncelikle ihtiyaç sahibi olan öğrenciler tespit edilecek. Öncelikli öğrencilere tabletlerin hızlı bir şekilde ulaştırılabilmesi için dağıtım stratejisiyle hareket edilecek. Dağıtımlar önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

 

MEB 500 BİN ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI

 

MEB'in öğrencilere sunmuş olduğu bu imkandan yararlanmak isteyenler MEB 500 bin ücretsiz tablet başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Başvuru şartları arasında, ihtiyaç sahibi öğrencilere gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinim ve yüz yüze eğitime devam etme gibi bir takım kriterler bulunuyor.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

 

Başvurular şahsen alınmayacak. Ücretsiz tablet dağıtımları İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirilecek.
Kamu Personeli

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 500, bin, tabletin, dağıtımı, başlıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı