Haber Detayı
16 Eylül 2020 - Çarşamba 22:07 Bu haber 6778 kez okundu
 
16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası Başladı
Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.
Spor Haberi


Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanır.


 

Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Sosyal farkındalık etkinliğidir.



 

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın öncülüğünde sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla haftanın ilk mesaisinde yürüyüşle başlandı.


 

 

Başkan Demircan yaptığı açıklama da, hafta içerisinde kurum ve vatandaşlar ile birlikte çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Editör: Samet KALYONCU
 
Etiketler: 16-22, Eylül, Avrupa, Hareketlilik, Haftası, Başladı,
Haber Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı